Merhaba Arkadaşlar faydası olacağını düşündüğüm telefonumun pili ile aramda geçen sorunlar 
Cihazım 22 aylık Oppo Reno2 Z, yaklaşık 2 hafta önce bir anda pil problemi ile karşılaştım, şarjı çok çabuk bitiyordu. Orayı araştır, burayı araştır, olmadı oppo müşteri hizmetlerini ara derken. Şimdiki sonuç iyi ve olumlu, neler yaptığımı aşağıda belirtiyorum.
En son denememde standart kullanımda (ihtiyaç duyduğumda kullandım. sosyal medya, whatsapp, telefon aramaları, ara ara youtube v.s.)
40 saat sonra şarja taktığımda %28 di
- Hard reset ile sıfarlama
- Android Sistem WebView güncellemesini kaldırdım ve güncellemiyorum (bu seçeneği oppo müşteri hizmetleri önerdi)
- Play storeyi manuel olarak güncelliyorum
- Cihazı sürekli güç tasarruf modunda kullanıyorum
- Pil kullanımını optimize et bölümünden, nerdeyse bütün uygulamaları otomatik optimize et seçtim
- Otomatik başlatılan uygulamaları kapattım
- Her zaman açık ekranı kullandığım için iptal etmedim, tasarruf modunu seçtim
- Gerekli uygulamalar haricindeki uygulamaların bildirimlerini kapattım
- Konumu kapattım (ihtiyaç duyduğumda açıyorum, sonra kapatıyorum)
- Chrome kullanmıyorum. Microsoft Edge kullanıyorum "yalnız bu seçenekle ilgili çok emin değilim işe yarayıp yaramadığını"
- Google de hiç kullanmadığım kaldırılabilen uygulamaları kaldırdım (kitaplar, filmler v.s.)
- Açık olan uygulamaları genelde Tümünü kapat diyerek kapatıyorum
Eğer katkı sağlayacağını düşündüğünüz ve tecrübe ettikleriniz varsa alabilirim
Hayırlı forumlar
Cihazım 22 aylık Oppo Reno2 Z, yaklaşık 2 hafta önce bir anda pil problemi ile karşılaştım, şarjı çok çabuk bitiyordu. Orayı araştır, burayı araştır, olmadı oppo müşteri hizmetlerini ara derken. Şimdiki sonuç iyi ve olumlu, neler yaptığımı aşağıda belirtiyorum.
En son denememde standart kullanımda (ihtiyaç duyduğumda kullandım. sosyal medya, whatsapp, telefon aramaları, ara ara youtube v.s.)
40 saat sonra şarja taktığımda %28 di
- Hard reset ile sıfarlama
- Android Sistem WebView güncellemesini kaldırdım ve güncellemiyorum (bu seçeneği oppo müşteri hizmetleri önerdi)
- Play storeyi manuel olarak güncelliyorum
- Cihazı sürekli güç tasarruf modunda kullanıyorum
- Pil kullanımını optimize et bölümünden, nerdeyse bütün uygulamaları otomatik optimize et seçtim
- Otomatik başlatılan uygulamaları kapattım
- Her zaman açık ekranı kullandığım için iptal etmedim, tasarruf modunu seçtim
- Gerekli uygulamalar haricindeki uygulamaların bildirimlerini kapattım
- Konumu kapattım (ihtiyaç duyduğumda açıyorum, sonra kapatıyorum)
- Chrome kullanmıyorum. Microsoft Edge kullanıyorum "yalnız bu seçenekle ilgili çok emin değilim işe yarayıp yaramadığını"
- Google de hiç kullanmadığım kaldırılabilen uygulamaları kaldırdım (kitaplar, filmler v.s.)
- Açık olan uygulamaları genelde Tümünü kapat diyerek kapatıyorum
Eğer katkı sağlayacağını düşündüğünüz ve tecrübe ettikleriniz varsa alabilirim
Hayırlı forumlar