Tartışma Coloros 11 özellikleri ve yenilikleri...

Elif

Oppo Forum Yönetici
Forum Ekibi
Yönetici
Mesajlar
7,409
Çözümler
204
Puanları
3,350
Cihaz
Reno 2Z
Coloros 11 hayatımıza girmeye başladı. Bakalım ne gibi yenilikler sunuyor hep birlikte görelim.

Oppo yeni arayüzü ColorOS 11 . ‘Make Life Flow / Hayatı Akışına Bırak’ sloganıyla online etkinlikte tanıtılan yeni arayüz ile birlikte kullanıcılara sunulan özellikler.

Kullanıcıların kendi arayüzlerini oluşturabilmeleri için özelleştirme imkanlarını en üst noktaya taşıyan ColorOS 11’de kendi duvar kağıdınızı, yazı tiplerinizi, ikonlarınızı ve hatta zil seslerinizi oluşturmanız mümkün. Android 10 ile hayatımıza giren karanlık mod, Oppo’nun yeni arayüzünde üç renk düzeni ve farklı kontrast seviyeleriyle karşımıza çıkıyor.

upload_2021_01_09_14_43_39_772.jpg



Özelleştirme imkanlarının yanı sıra verimlilikte artırılıyor. Bu kapsamda Google iş birliğiyle geliştirilen Üç Parmakla Çeviri özelliği kullanıcıların herhangi bir ekran görüntüsündeki metinleri kolayca farklı dillere çevirebilmesini sağlıyor.

upload_2021_01_09_14_45_45_683.jpg


Çoklu görevleri kolaylaştıran Flexdrop özelliği sayesinde kullanıcıların aynı anda video ve metin görüntüleyebilmesi mümkün hale geliyor. Süper Güç Tasarruf Modu sayesinde düşük pil durumunda 6 uygulama seçme imkanı sunuluyor.

Pil Koruması ise kullanıcı alışkanlıklarını öğrenerek dengesiz güç voltajlarında gereğinden uzun şarj süreçlerinin neden olduğu hasarların önüne geçiyor. Pil seviyesi geceleri yüzde 80’e ulaştığında şarjı akıllıca duraklatıyor ve kullanımdan sonra kaldığı yerden devam ederek kullanıcılar uyandığında tam şarj sunuyor.

upload_2021_01_09_14_47_18_668.jpg


Tüm bunların yanı sıra gecikmeleri minimuma indirmek isteyen OPPO’nun tescilli gecikme azaltma motorunu Quantum Animation ile birleştiren UI First 2.0’ı tanıtıldı. Bu yenilik, RAM kullanımını yüzde 45, tepki oranını yüzde 32 ve kare hızını yüzde 17 artırabiliyor.

ColorOS 11, Android 11’in yeni eklenen gizlilik seçeneklerini içerirken bir dizi ek gizlilik koruması ve veri güvenliği özellikleri de sunuyor. Private System uygulamaların ve verilerin ikinci bir sürümünün orijinalinden bağımsız olarak çalıştığı ayrı bir sistem oluşturuyor. Yalnızca ayrı bir parmak izi taraması veya parola ile erişilebiliyor.

upload_2021_01_09_14_49_08_447.jpg


Uygulama Kilidi için oluşturulan yeni bir kısayol, kullanıcıların uygulamaları şifre, parmak izi veya yüz doğrulama yoluyla kilitlemesini sağlıyor. İzin sistemi, uygulama kapatıldığında kamera, mikrofon ve konum erişimini sıfırlayan değiştirilebilir izinlerle geliştirildi. Bunların yanında, otomatik sıfırlama izinleri, uzun süredir kullanılmayan uygulama izin ayarlarını varsayılana döndürüyor.

Kaynak: shiftdelete.net
 

TefoO21

Üyecik
Üye
Mesajlar
45
Puanları
0
Cihaz
Reno 4 Lite
@TefoO21 Hayırlı olsun, hangi model acaba?
Eyw kardesm .oppo reno4 lite ama güncelleme olmuyor bir bilgin varmı kardesm
Mesajlar birleştirildi:

Maalesef öyle bir durum görünmüyor ama sonraki zamanlarda aktif edilir mi bişey söylemek mümkün değil,isterse bir güncelleme ile aktif edilir ama bu durum oppo'nun tasarrafunda.
Merhaba oppo reno4lite 2.89 gblik güncelleme gelmiş ama olmuyor bir bilginiz varmı efendim
 
Üst