Tartışma Getir’in Avrupa’daki yeni durağı İspanya oldu

Enestr571

Ordinaryus
Aktif Üye
Mesajlar
970
Çözümler
8
Puanları
3,350
Cihaz
A15
Getir, global büyüme yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. Şirketin Avrupa'daki yeni adresi İspanya oldu. İşte detaylar...

1631724583851.png


2015 yılında hizmet vermeye başlayan Getir, global büyüme yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’den sonra Avrupa’da İngiltere, Hollanda, Almanya ve Fransa‘da hizmet veren şirket, son olarak Barselona ve Madrid’e de gelerek İspanya‘ya giriş yaptı.

Temmuz ayında ilk defa bir satın alım gerçekleştiren Getir, İspanya merkezli market teslimat uygulaması BLOK‘u bünyesine kazandırdı. Akabinde uygulama, şimdilik yalnızca iki şehirde olmak üzere İspanya’daki kullanıcıların da karşısına çıktı.

Getir’in sıradaki hedefi İtalya ve Portekiz!​

Getir, iki ay kadar kısa bir süre içerisinde ürün portföyü ve tedarik zincirini genişletti. Bu doğrultuda 19 depo açtı. Aynı zamanda kısa zamanda yeni şehirlere de yayılmayı planladıkları biliniyor.


2021’in ilk altı ayında toplamda 1 milyar dolara yakın yatırım alan Getir, 7,5 milyar doların üzerinde bir değerlemeye ulaştı. Şu anda uygulama, Türkiye haricinde şu ülke ve şehirlerde hizmette bulunuyor:

  • İngiltere: Londra, Liverpool, Birmingham, Manchester, Cardiff, Brighton, Bristol, Southampton
  • Hollanda: Amsterdam
  • Almanya: Berlin
  • Fransa: Paris
  • İspanya: Barselona ve Madrid
Global marka olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam eden Getir’in bir sonraki hedefi İtalya ve Portekiz. Yılın son çeyreğinde Amerika pazarına girmeyi planlayan Getir, böylece 1 yıl içinde yurt dışında 9 ülkede hizmete başlamış olacak.

kaynak:shiftdelete.net
 
Üst