Çözüldü Hd grafik sürücüsünü yükleyince donmaya başlıyor

Hamitcoban55

Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar
102
Çözümler
3
Puanları
150
Cihaz
OnePlus
Hd grafik sürücüsü yüklediğimde laptopta anlık kasmalar oluyor, laptop yavaş açılıyor ( Acer yazısından sonra Windows ekranı gelirdi ancak bu sorun oldutan sonra bir 30 sn kadar siyah ekran oluyor sonrasında Windows ekranı geliyor). Görev yöneticisini açıyorum 1 dk kadar çalışmıyor değerler sabit kalıyor tıkladığımda ise yanıt bekliyor ağır bir işlem veya bilgisayarı zorlayacak bir işlem yapmadığım halde bir anda donuyor mouse hareket dahi etmiyor. Acer'in sitesindeki sürücüyü yükledim, Intel'in sitesinden güncel olanı yükledim, birçok defa format attım ama hiçbir düzelme olmadı, kafayı yemek üzereyim.

Acer E5 575G 58qx.
Intel i5 7200u.
HD grafik 620.
NVIDIA 940MX DDR5.
8 GB RAM.
240 SATA SSD.
256 NVMe SSD.
500 HDD.
 

Hamitcoban55

Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar
102
Çözümler
3
Puanları
150
Cihaz
OnePlus
Sistemin Bios sürümü ne acaba? Ekran kartı sürücüsünü yüklerken temiz kurulum ile mi yüklediniz? Acer'ın kendi sitesi üzerinde ki sistem güncellemelerini denediniz mi?
Bios 1.47 en son bu var. Harici ekran kartı sürücüsünü temiz kurulum yaparak yüklüyorum her seferinde. Birşey daha var, sorun ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum ancak chipset sürücülerinden bir tanesi var ki nalet olası(Mobile 6th/7th Generation Intel(R) Processor Family 1/0 PCI Express Root Port #1 - 9D10), onu aygıt yöneticisinden devredışı yapıyorum bilgisayar hiç olmadığı kadar hızlı oluyor ancak dahili-hairci ekran kartı kullanamıyorum. Şimdi o sürücüyü tamamen kaldırdım ve o şekilde format attım ama sorun hala devam ediyor. Sorun donanımsal değil eminim ama yapmadığım şey kalmadı, şimdilik idareten bu şekilde kullanıyorum, takılıyor, donuyor. Üst üste birkwç programı açınca kilitlenip kalıyor birkaç dk sonra düzeliyor yoluma devam ediyorum ilk başlarda kafayı yiyordum kırasım geliyordu da artık alıştım sakin sakin düzelmesini bekliyorum yapacak bişe yok
 
Upvote 0

asK

-Kurucu-
Emekli Forum Kurucusu
Emekli
Mesajlar
1,332
Çözümler
20
Puanları
28,350
İşlemcinizi stres testine sokar mısınız? Konuyu baştan beri takip ediyorum, sonuç pek ekran kartından kaynaklanıyor gibi gelmedi.
 
Upvote 0

Hamitcoban55

Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar
102
Çözümler
3
Puanları
150
Cihaz
OnePlus
Prime95'in bulunduğu dizinde olması gerekiyor stress.txt
Yardımlarınız için çok teşekkürler, sorunu buldum. prime95 de oluşan hataları araştırdım ve burnintest adında bir program buldum donanın arıza tespiti için kullanılıyormuş oradan tüm sisitemin taramasını yaptım ve RAM'lerim arızalı çıktı. en kısa sürede değiştireceğim.
tekrardan teşekkür ederim yardımlarınız için.
 
  • Beğen
Tepkiler: asK
Upvote 0
Çözüm
Üst