Duyuru Hesap güvenliği ve şifreler (İki adımlı doğrulama aktif)

asK

-Kurucu-
Emekli Forum Kurucusu
Emekli
Mesajlar
1,332
Çözümler
20
Puanları
28,350
Merhaba değerli üyelerimiz. Bu konuda forumdaki hesap güvenliğini nasıl arttıracağınızı anlatacağımız gibi, ayrıca genel olarak tüm diğer yerlerdeki hesaplarınızın güvenliğini nasıl sağlayabilirsiniz kısaca bahsedeceğim.

Forumumuzda İki Adımlı Doğrulama(2FA) aktifleştirildi
Bu özellik, forum hesabınıza şifrenizle giriş yapmaya çalıştığınızda telefonunuzdaki bir 2FA uygulamasına(Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Authy vb.) 6 haneli bir kod gönderir ve bu kod ile hesabınıza giriş yaparsınız. Bu kodlar tek kullanımlıktır ve sadece bu uygulamanın yüklü olduğu cihazda üretilirler.

Hesapların güvenliği için 3 yöntem vardır: Sizin bildiğiniz bir şey, size ait bir şey, sizin erişebileceğiniz bir şey.
Burada sadece sizin bildiğiniz bir şey şifrenizdir, size ait bir şey: yüz tanıma, parmak izi gibi şeylerdir ve sizin erişebileceğiniz bir şey ise telefonunuz veya herhangi bir akıllı cihazınızdır.

Hesabın güvenliğini tam anlamıyla sağlamak istiyorsanız bu 3 yöntemden EN AZ 2 farklı yöntemi sağlamanız gerekir. Yani şifrenizi koydunuz hesaba ve yanına da iki adımlı doğrulamayı da açarsanız bu hesap oldukça güvenli oluyor. Zira şifrenizi başka bir yerde kaptırsanız da, hesabınızla internet kafeden veya geçici bir cihazdan girseniz de iki adımlı doğrulama sadece size ait bir cihazda üretilip gönderileceğinden erişmek imkansızlaşacaktır. Bu tavsiyeyi Facebook, Google, Instagram vb. ya da çok önemli hesaplarınızda E-Devlet gibi yerlerde kullanmanız da bir bilgisayar mühendisi ve bu işlerle ilgilenen profesyonel biri olarak şahsi tavsiyemdir.

2 adımlı doğrulamayı forumdaki Hesap Ayarları kısmından "Şifre ve Güvenlik" bölümüne giderek etkinleştirebilirsiniz. 2FA için önerdiğimiz uygulamalar ise: Microsoft Authenticator ve Google Authenticator'dür. Play Store'dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Şifre ve Güvenlik bölümünde 2 adımlı doğrulamayı etkileştirirken yukarıdaki 2FA uygulamarından birini açıp forumdaki ekrana çıkan karekodu okutmanız ve ardından size verdiği tek kullanımlık şifreyi ilgili alana girmeniz yeterlidir. Sonrasında sistemimiz size birkaç adet yedek kod verecek. Bu yedek kodlar da tek kullanımlıktır ve kişiye özeldir. Bu yedek kodlar, telefonunuza erişemediğiniz de veya olağanüstü başka durumlarda kullanabilmeniz içindir. Bu sebeple bu kodları GÜVENLİ BİR YERDE MUTLAKA SAKLAYIN.

İyi forumlar!
 
Üst