meslek lisesi teknoloji okuyanlara yardim

Enestr571

Ordinaryus
Aktif Üye
Mesajlar
970
Çözümler
8
Puanları
3,350
Cihaz
A15
Herkese selamin aleykum arkadaslar Meslek lisesi teknoloji okuyanlar bilgisayar kasasindaki icerikleri ne oldugunu tanitmak isterim size ben sahsen özel lisede okuyan ögrenciyim sizlere sinavda basit bir yöntemle kazanmaniza yardimci olacagim.

Anakart (mainboard)

Anakart her bilgisayarın kendisine özgü olan önemli bir parçasıdır. Bu kart sadece bilgisayar değil televizyon, buzdolabı ve monitör gibi elektronik cihazlarda da bulunmaktadır. Yani ana kart demek bilgisayar üzerindeki tüm parçaların bağlandığı ve bu işlemlerin sağlandığı elektronik bir devredir.

ram (memmory bellek)

ram bilgisayarınızdaki verilerin geçici olarak depolanmış olduğu bir alandır. Bilgisayarla çalışan sistemler yaptığı işlemlerin tamamını RAM üzerinde tutarlar. ram fiyatlari ise büyüklüğüne göre değişebilir.

İşlemci (Processor)

İşlemci bir bilgisayarın beyni demektir. Bilgisayar üzerinde gerçekleştirilen tüm işlemler ve hesaplamalar işlemci sayesinde yapılır. İşlemci hangi parçanın ne iş yapacağını belirler.

Sabit sürücü (hardisk )

Sürücü bilgisayar üzerinde bulunan bilgilerin sağlıklı bir şekilde saklanmasını sağlayabilen bir hafızadır. Sabit olan sürücü yani DİSK bilgisayarınız açılmasa bile eğer ki diskiniz arızalanmadıysa sökülerek bu veriler başka bir bilgisayardan alınabilir. Harddisk seçerken karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Bunlardan birincisi HDD ikincisi ise ssd disklerdir.

Ekran kartı (graphic card)

Ekran kartının görevi bilgisayar üzerinde yapılan görevlerin tamamının sonuçlarının görünmesini sağlayabilen parça olmasıdır. Ekran kartlarının bilgisayar donanımı içerisinde ayrı bir yeri vardır. Eğer ki oyun oynamayı seviyorsanız o zaman alacağınız ekran kartının kalitesi önemlidir.

Internet karti (Ethernet card)
Bu laptoplarda kucuk dörtken bir kartir ve 2 tane kucuk kablo baglidir bunun sayesinde laptop sebeke wifi cekiyor. Masaustu bilgisayarlarda bu biraz daha buyuktur ve hemen kartin arkasinda kablo baglama deligi vardir modeme baglanan bir kablo.

arkaadaslar bu konular sinavda cikacagini %99 diyebilirim

Daha falza puan icin daha yararli sorular.

b (bayt) kb (kilobyte) m (megabayt) gb (gigabayt) tb (tegabayt) pt (petabayt) bunlar hepsi ram ve disk gibi seylerin icindeki depolama sayilari. Mesela googlede bir dosya indirecegim boyutu 1gb yada herhangi bir oyun.

bios pili
Bios pili ekran kartinin ustunde yada kenarindabir pildir ve görevi ise bilgisayarin baslanginc ekranindaki verileri ve tarih saat gibi verileri kaydetir ve rama bir kac faydasi da vardir yardimci olarak bios pili en fazla 10 sene ömru vardir.

Arkadaslar daha cok sey var ama malesef konuya aktarmasi cok zaman alir ben arada atarim.

Kaynak: Benim sahsi fikirlerim ve ögrendigim konular
 

Memesi

Doçent
Aktif Üye
Mesajlar
263
Çözümler
1
Puanları
150
Cihaz
A5 2020
Burda bir tane yanlışlık var m (megabayt) değil mb (megabayt)
 
Üst