Tartışma Minecraft vs Roblox: Hangisi daha iyi?

Enestr571

Ordinaryus
Aktif Üye
Mesajlar
970
Çözümler
8
Puanları
3,350
Cihaz
A15
Minecraft ve Roblox her geçen gün kitlesini artırmaya devam ediyor. İki popüler oyun arasında çeşitli farklar var. Bakalım hangisi daha iyi?

1631395904895.png


Minecraft ve Roblox kendi içlerinde oyunculara sundukları özgürlük ile dikkat çekiyor. Minecraft, oluşturulan dev bir dünya içerisinde tek başınıza hayatta kalmaya çalıştığınız bir oyun. Bu sırada başınızın çaresine nasıl bakacağınız tamamen size kalmış. Bunun yanı sıra bünyesinde açılan pek çok sunucu var. Buralara da girerek arkadaşlarınızla eğlencenize renk katabiliyorsunuz.

Roblox tarafı kendi oyun dünyanızı oluşturabildiğiniz bir yapım. Örneğin size sunmuş olduğu imkanlarla kendinize bir oyun programlıyor ve diğer oyuncuların burada oynamasını sağlıyorsunuz. Bünyesinde pek çok mod bulunduran Roblox, her geçen gün oyuncu sayısını artırmaya devam ediyor.

Minecraft mı daha iyi Roblox mu?​

Fiyat​

Fiyat konusuna değindiğimizde Minecraft‘ın daha yüksek bir maliyet yarattığını söyleyebiliriz. PC platformu için 85 TL‘den satın alınabilirken, Roblox ücretsiz olarak sunuluyor. Çünkü yapım kendi içerisinde freemium ve premium adı verilen bir model kullanıyor.

Minecraft vs Roblox Hangisi daha iyi

Roblox‘un sunduğu freemium modeli imsinden de anlaşılacağı üzere ücretsiz. Ancak yapımda avatarınızı kişiselleştirmek, silah satın almak ve ek oyunlar oluşturmak gibi şeylere ücret ödüyorsunuz. Oyunun kendi içerisindeki para birimine Robux deniyor. Bu birimi edinerek, saymış olduğumuz özellikleri alabiliyorsunuz.

Öğretici ve yaratıcı yapısı​

Her iki oyun da bilgisayar programlamanın temellerini öğretebilir. Bu noktada Minecraft, kendisine uyarlanmış Java dilini kullanırken, Roblox ise Lua‘yı kullanıyor. Bunun yanı sıra Minecraft’ın bir eğitim dostu olma konusunda bütünlüğü var. Minecraft ve Roblox, matematik becerilerini, düşünmeyi, akıl yürütmeyi, problem çözmeyi ve işbirliğine teşvik ediyor. Bunun yanı sıra yapımlar sınıflarda ve bilgisayar kamplarında boy gösteriyor.

Minecraft vs Roblox Hangisi daha iyi

Güvenlik​

Her iki oyunda da çok oyunculu modda ya da sohbet sırasında uygunsuz davranışlar bulunuyor. Buna karşılık olarak Roblox, çocuk güvenliği girişimini daha fazla moderatör, ebeveyn kontrolleri ve davranışları şikayet etmek üzere sistemlerini güçlendirdi. Minecraft cephesinde oyun tek başına ya da yalnızca arkadaşlarla oynanabildiğinden yabancılarla iletişim ciddi oranda kısıtlanabiliyor. Yine de çok oyunculu topluluk sunucularına girerken güvendiğiniz sunuculara yer vermenizde fayda var.

Minecraft vs Roblox Hangisi daha iyi

Oynanış​

Her iki oyun da oyunculara bu konuda geniş bir seçenek vaat ediyor. Örneğin Minecraft devasa bir dünyada hayatta kalmayı sunarken, Roblox kurulan oyunlarda eğlenceli ve sosyal bir ortam oluşmasına olanak tanıyor. Minecraft tarafına baktığımızda sunduğu özgürlüğün Roblox’a göre biraz geride kaldığını görüyoruz. Çünkü Minecraft’ta her ne kadar istediğimizi yapabilecek durumda olsak da yapımın bize verdiği imkanlar dahilinde gerçekleştirebiliyoruz. Ancak Roblox’ta oyunların kodlamasına kadar biz gerçekleştirdiğimiz için yapabileceklerimizin bir sınırı yok.

Sizler Minecraft ve Roblox hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hangi oyun daha iyi?

kaynak:shiftdelete.net
 

WillisMoss

Taze Üye
Üye
Mesajlar
1
Puanları
0
Cihaz
Realme
Her iki oyunda da aynı sayıda oyuncu var Bence her iki oyun da oynamaya değer ama farklı sürümlerine baktıktan sonra, aralarından seçim yapabileceğiniz Roblox'tan daha fazla minecraft sürümü var gibi görünüyor
 
Son düzenleme:
Üst