Tartışma Mobil cihazlar için Google arama yeniden tasarlanıyor !!!

Elif

Oppo Forum Yönetici
Forum Ekibi
Yönetici
Mesajlar
7,406
Çözümler
204
Puanları
3,350
Cihaz
Reno 2Z
Google,mobil cihazlarda tasarımsal değişikliğe gidiyor. Arama sonuçlarının görünümünü basitleştirmeyi amaçlayan şirket, mobil cihazlar için Google Arama‘yı yeniden tasarlayacak.

Yeni tasarım ile daha büyük ve daha kalın metinler göreceğiz

upload_2021_01_23_13_21_48_756.jpg


Google tarafından Cuma günü yayınlanan bir blog gönderisine göre arama sonuçlarının mobil cihazlardaki görünümü değişecek. Yeniden tasarımı yöneten Aileen Cheng, yayınlanan blog gönderisinde konuyu şu şekilde açıklıyor;

“İnsanların aradıklarını daha hızlı ve daha kolay bulabilmeleri için biraz basitleştirmek adına geri bir adım atmak istedik”

Yeniden tasarım daha hızlı taramayı mümkün kılmayı amaçlıyor. Ayrıca yeni tasarımda daha büyük ve daha kalın metinlerin yanı sıra daha fazla Google yazı tipine sahip metin göreceğiz. Ek olarak kısmen azaltılmış gölgeler sayesinde, arama sonuçları ekranınızın genişliğini daha fazla kaplayacak. Yeniden tasarım ile ilgili teknoloji devi ayrıca, dikkat dağıtmadan önemli bilgileri vurgulamaya yardımcı olmak için renklerin “daha bilinçli olarak” kullanılacağını ifade ediyor.

Test edilen yeni tasarımdan edilen çıktılara göre, sayfanın üst kısmında daha fazla bilgi yer alıyor ve bazı görsel karmaşa azaltıyor. Bu durumun, aranılan şeyi bulmak için kullanıcıyı çok fazla aşağı kaydırmaya zorlamadan sonuçların ayrıştırılmasını kolaylaştıracağı düşünülüyor. Google, yenilenen tasarımın önümüzdeki günlerde kullanılabilir olacağını ifade ediyor.

Google’ın arama sonuçlarını basitleştirmeyi amaçlayan tasarımsal değişikliğini siz nasıl buldunuz?



Kaynak: shiftdelete.net
 

kandas13

Profesör
Mesajlar
308
Çözümler
2
Puanları
150
Cihaz
Reno 4 Lite
Basit ve sade tasarımı geri getirmeleri gayet güzel.
 
Üst