Ömrümden Gün Eksilterek Sonuca Ulaşmaya Yakınlaştım... Oppo A74 Fastboot

Çağan

Taze Üye
Üye
Forum puanı
0
Cihaz
A74
FASTBOOT moduna girdiğim zaman bilgisayardan sinyal yolladığım an fastboot kapanıyor kapanmasa bile bilgisayarımda oppoyu fastboot modunda görmüyor ve hayır casper tabletimi fastbootta görüyor kesinlikle bilgisayarda bir sorun yok ama olduğunu düşünüyorsanız fikrinizi paylaşın. Eğer sorunu halledersem yapmam gereken tek bir adım kalıyor ADB aracılığıyla boot.img dosyasını telefondan çekip çıkarıcam sonrası çocuk oyuncağı. Yardımcı olun eğer sonuç başarılı olursa bir bir ne yaptığımı burda vericem root için. Ayrıca bootloader kilidi sanırım açık değil reboot bootloader yaptığımda bootloader logosu saniyelik gözüküp gidiyor bunun hakkında bir çözümü olan varsa oda fikirlerini belirtsin rica ederim, iyi akşamlar dilerim

Elif

Oppo Forum Yönetici
Yönetici
Forum puanı
2,330
Cihaz
Reno 2Z
FASTBOOT moduna girdiğim zaman bilgisayardan sinyal yolladığım an fastboot kapanıyor kapanmasa bile bilgisayarımda oppoyu fastboot modunda görmüyor ve hayır casper tabletimi fastbootta görüyor kesinlikle bilgisayarda bir sorun yok ama olduğunu düşünüyorsanız fikrinizi paylaşın. Eğer sorunu halledersem yapmam gereken tek bir adım kalıyor ADB aracılığıyla boot.img dosyasını telefondan çekip çıkarıcam sonrası çocuk oyuncağı. Yardımcı olun eğer sonuç başarılı olursa bir bir ne yaptığımı burda vericem root için. Ayrıca bootloader kilidi sanırım açık değil reboot bootloader yaptığımda bootloader logosu saniyelik gözüküp gidiyor bunun hakkında bir çözümü olan varsa oda fikirlerini belirtsin rica ederim, iyi akşamlar dilerim
Zaten sorun orada , bootloader kilidinin şifresini vermiyor oppo.

Tttt99

Taze Üye
Üye
Forum puanı
0
Cihaz
A72
Oppo A72 aynı sorun edl modda bile kurcaladım firehose dosyası da bulunmuyor internetdekiler çalışmıyor hiçbir türlü mudahele edemedim kafayı yedirtiyor

Rinkachi

Taze Üye
Üye
Forum puanı
0
Cihaz
Find X2 Pro

Teknik süreçlerdeki bu tür engelleri aştıktan sonra kazançlarınızı yönetmek de aynı derecede sorunsuz olmalıdır; bu nedenle işlem sonrası finansal adımlarınızı güvenle tamamlamak için https://mostkupon.tr/para-cekme/ sayfasındaki hızlı ve güvenilir yöntemlere göz atabilirsiniz.
İyi akşamlar, yaşadığın durumun aynısını ben de kendi cihazımda yaşadım ve gerçekten sinir bozucu bir döngü. Bilgisayarın tableti görüp telefonu görmemesi genelde sürücü (driver) çakışmasından veya Oppo'nun kullandığı spesifik USB ID'lerinden kaynaklanıyor. Ben bu sorunu Reddit'te bir başlıkta bulduğum şu yöntemle çözdüm, sende de işe yarayacaktır:

Reddit'te bulduğum ve bende çalışan çözüm:

Sorun muhtemelen Windows'un Fastboot modundaki Oppo cihazı "Bilinmeyen Aygıt" olarak görmesi veya yanlış bir sürücü atamasından kaynaklanıyor. Sinyal yolladığın an kapanması ise el sıkışma (handshake) hatası. Şunu dene:

Cihazı Fastboot moduna al ve bilgisayara bağla.

Bilgisayarında Aygıt Yöneticisi'ni aç.

Cihazın orada muhtemelen "Android" veya "QUSB_BULK" gibi bir isimle sarı ünlemle görünecektir.

Sağ tıkla -> Sürücüyü Güncelleştir -> Sürücülere bilgisayarımdan göz at -> Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin listesinden seçmeme izin ver de.

Listeden "Google USB" veya "Android Device"ı seç, ardından model kısmından mutlaka "Android Bootloader Interface" seçeneğini bul ve onu yükle.

Bootloader kilidi konusuna gelince; eğer kilit açık değilse Fastboot üzerinden boot.img çekmene (dump almana) sistem izin vermez, komutu gönderdiğin an güvenlik protokolü gereği cihaz kendini kapatır veya komutu reddeder. reboot bootloader yaptığında logonun saniyelik gelip gitmesi Oppo'nun bazı modellerinde (özellikle Avrupa/Türkiye sürümlerinde) bootloader'ın çok sıkı kilitli olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Eğer sürücü güncellemesinden sonra fastboot devices komutuyla cihazı görebilirsen, ilk yapman gereken fastboot flashing unlock (veya modele göre fastboot oem unlock) komutunu denemek olacak. Kilit açılmadan ADB ile çekirdek dosyalarına erişmek zor, önce kilidi halletmemiz lazım. Deneyip sonucu yazar mısın? Sürücü değişikliği bende sinyal kesilmesi sorununu tamamen bitirmişti.