Oppo A5 2020 Kamera Sorunu

Ernkzl25

Taze Üye
Üye
Mesajlar
4
Puanları
0
Cihaz
A5 2020
Telefonu alalı 9 gün oldu ve aldığım günden beri çekilen fotoğraflar çok kalitesiz. Gcam kullanınca kaliteli fotoğraf çekiyor ancak portlanmadığı için ultra geniş açı, 4k video gibi özellikleri kullanamıyorum. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?
 

Patiayak

Forum Tutsağı
Aktif Üye
Mesajlar
450
Puanları
350
Cihaz
A5 2020
Merhaba,
Ben de A5 2020 kullanıcısıyım. Telefonu ikinci el mi aldınız yoksa sıfır mı aldınız? GCAM kullanmamama rağmen çektiğim fotoğraflar bir hâyli kaliteli.
 
Upvote 0

Patiayak

Forum Tutsağı
Aktif Üye
Mesajlar
450
Puanları
350
Cihaz
A5 2020
Anladım. İnternet üzerinde birkaç çözüm yolu sunmuşlar, bir deneyin isterseniz:
  • Cihazınızda görüntü sabitleme özelliğini etkinleştirin ve gerektiği zamanlarda kullanın.
  • Bu sorunla karşılaşmanızın nedeni, telefonunuzdaki bir işletim sistemi arızasından başka bir şey değildir. Bazı durumlarda, kamera uygulamasını çalıştırmanıza bile izin vermemektedir.
  • Bu sorun, görüntüleri çok yakın bir mesafeden çekerken nesneye düzgün bir şekilde odaklanmamasından kaynaklanıyor olabilir.
  • Gerçek arızanın, etrafınızdaki görüşün düşük olması nedeniyle orada olma şansı vardır. Böyle bir durumda, ilgili çekim modunu seçerek sorunu çözebilirsiniz.
  • Sorunun sadece telefonunuzun kamera merceğinde bir sorun yaşadığından kaynaklanmadığından emin olun.
 
Upvote 0

Ernkzl25

Taze Üye
Üye
Mesajlar
4
Puanları
0
Cihaz
A5 2020
İşletim sistemiyle ilgili olabilir, yazdıklarınızı uygulayınca portre modunda siyah-beyaz çektiğini fark ettim. Temmuz içerisinde ColorOS 7 gelecekti, herhalde o gelince düzelir.
 
Upvote 0
Üst