Merhabalar daha uzun ömürlü bir batarya ya sahip olmak için % kaçta şarja takmaliyiz mesela ben %30 veya %27 de fln takıyorum sizin öneriniz nedir
Telefon pillerinde genellikle hafıza özelliği vardır. Yani siz telefonunuzu çoğunlukla %15 ile %85 arasında şarj ederseniz telefonunuz %15’in altını ve %85’in üstünü artık tanımayabilir ve sadece bu aralıkta çalışmaya başlayabilir. Bu şekilde şarj etmek de Android doğru şarj kurallarına aykırıdır.%20'nin altında şarj'a takmamaya özen gösterin
Yardımınız için saolun elif hanim dediğiniz şeyleri uygulicamTelefon pillerinde genellikle hafıza özelliği vardır. Yani siz telefonunuzu çoğunlukla %15 ile %85 arasında şarj ederseniz telefonunuz %15’in altını ve %85’in üstünü artık tanımayabilir ve sadece bu aralıkta çalışmaya başlayabilir. Bu şekilde şarj etmek de Android doğru şarj kurallarına aykırıdır.
Bunada dikkat etmek gerekir sürekli aynı yüzdelerde şarj etmeyiniz çok düşürmeden yüzdeyi çok da yüksekkende şarj etmeyin ,acil durumlar hariç, Telefonalarda pil konusundada akıllı oldukları için bu kriterlere de dikkat ediniz.
Yardımınız icin çok saolun peki % yüzde kaç olunca şarjdan çıkarim bilginiz varmı %80 veya 85 arası diyorlar da bazı kaynaklardaMerhaba
Ayda bir kereye mahsus telefonun şarjını komple bitirip takmanda fayda olacak bildiğimiz gibi li-po pil var. Ortalama %15 altına dusurme ama ayda birde sıfırla komple şarj olması telefonun bataryasi için daha rahat etirecektir.
100 çıkartırirken şarjın hızlı bitmesi gibi sorunlar gozlemledinizmi çünkü telefonun %100 şarj olana kadar şarjda kalması batarya için zararliymis bir kaynakta okudum%80-85 arasında çıkartabilirsiniz ancak çıkartmadıysanız 100'e kadar dursun. Kişisel tecrübelerimle hareket ediyorum ve şu anda telefonum %40'ın altına düştüğü zaman herhangi bir zaman takıyorum şarja ihtiyaçlarıma göre(şu saatte lazım olur şimdi takayım vs.). Ama %20'nin altına kesinlikle düşürmüyorum.
Çıkartırken de genelde 100'de çıkartıyorum ancak erken çıkartacaksam 80'de çıkartıyorum.
Evet uzun vadede bir miktar zararlı ama diğer faktörler kadar değil. O yüzden hala tercihim 100. Erken bitme vs. henüz gözlemlemedim100 çıkartırirken şarjın hızlı bitmesi gibi sorunlar gozlemledinizmi çünkü telefonun %100 şarj olana kadar şarjda kalması batarya için zararliymis bir kaynakta okudum
Peki bir soru daha sorucam ben a52 kullanıyorum 5000 mah bataryası olmasına rağmen şarjı erken bitiyo neden böyle fotoğrafa görüldüğü gibi telefonu saat 16:28 de fln şarjı %90 Ken çıkarttım şuan 56Evet uzun vadede bir miktar zararlı ama diğer faktörler kadar değil. O yüzden hala tercihim 100. Erken bitme vs. henüz gözlemlemedim