Tarayıcı Önerileri

Prometheus38

Yeni Üye
Üye
Mesajlar
12
Puanları
0
Cihaz
A73
Selamlar;

İyi bir tarayıcı arayan arkadaşlara bir kaç tarayıcı önermek istiyorum, eklenti desteği olan tarayıcıları kullanıyorum ve açıkçası Play Store'da reklam engelleyici özelliği olan tarayıcların çoğunun aslında Türkçe filtresi olmadığı için reklamları engellemede çok yetersiz kalıyor, ayrıca chromium tabanlı tarayıcılarda genel bir sorun olan tam ekran video izlemek isterken ekranın kenarında hala sanal gezinti tuşlarının görünmesi gibi problemler bu tarayıcılara yönelmeme neden oldu.

1- Iceraven Browser: Firefox Android çatallanarak oluşturulan bu tarayıcı Firefox Android'in sunmadığı bir çok özelliği içeriyor. Tarayıcı ayarlarını kişiselleştirebileceğiniz about:config sayfası Firefox'dan kaldırılmasına rağmen bu tarayıcıda kullanabilirsiniz. Ublock Origin, Adguard ve Bitwarden gibi önemli eklentileri ve daha birçoğunu destekliyor. Firefox masaüstü uygulaması ile birlikte sync özelliğini de kullanabileceğiniz bu uygulama açık kaynak bir yazılımdır ve tarayıcının Github sayfasına ulaşabilirsiniz. İndirme linki ise

2- Fennec Browser: F-Droid açık kaynak uygulama deposundan indireceğiniz bu tarayıcı Mozilla tarafından geliştirilmekte ve neredeyse Firefox Android ile tamamen aynı. Önemli farklarından biri ise about:config sayfasının deskteklenmesi. Tarayıcının sayfasına ve indirme linkine ise ulaşabilirsiniz.

3-Firefox Android: Geçtiğimiz yıl baştan aşağı yenilenen Firefox Android eklenti desteği ile ön plana çıkıyor. Daha önceleri aslında neredeyse bütün eklentileri destekliyordu ancak şu anda çok az eklentiyi destekliyor. İzlenme koruması gibi özellikleri ön plana çıkıyor. about:config desteği stabil sürümünde olmadığı için kişiselleştirme konusunda biraz sıkıntı yaratsa da gayet iyi bir tarayıcı. Play Store'dan indirip deneyebilirsiniz.

4- Kiwi Browser: Chromium tabanlı olan bu tarayıcı Chrome eklentilerini destekliyor. Google Chrome'a ek olarak adres çubuğunu alta alma gibi bir çok kişiselleştirme özelliği sunuyor. Sıkıntılarından biri tarayıcının çok sık güncellenmemesi ancak chromium tabanlı tarayıcılarda görülen önemli bir açık olduğunda geliştirici açığı kapatmak için güncelleme yapıyor. Sync özelliği bulunmaması benim için büyük bir eksi ancak yine de parolaları eşitlemek için Bitwarden gibi eklentileri kullanabilirsiniz. Github sayfasına ve indirme linkine ulaşabilirsiniz. Ek olarak tarayıcı zaten Play Store da bulunuyor yine oradan da indirebilirsiniz.

5- Vivaldi: Tarayıcı her ne kadar eklenti desteğine sahip olmasa da iyi bir Reklam Engelleme desteğine sahip. Ekleyeceğiniz kişisel filtreler ile ublock düzeyinde bir reklam engelleme özelliğine sahip olabilirsiniz. Ben kullanırken genelde 'ni ekliyordum. Eklediğim önemli filtreler ; Mobile ads filter, Turkish filter , Annoyances filter, Social media filter, Base filter. Kişiselleştirme özellikleriyle ön plana çıkan bu tarayıcıda chromium tabanlı. Vivaldi Desktop ile sync desteğini de kullanabilirsiniz. Play Store'dan indirebilirsiniz.

6- Samsung Browser: Eklenti desteği olmasa da Play Store'dan Adguard yükleyerek iyi bir reklam problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Tarayıcının beğendiğim önemli özelliklerinden biri Video Asistanı, hangi oynatıcıdan video izlerseniz izleyin video asistanı sayesinde resim içinde resim özelliğini kullanabilirsiniz. Karanlık modu başarılı olan bu tarayıcıda eğer sadece tarayıcı arayüzünün siyah temaya sahip olmasını isterseniz internet://flags sayfasından bir kaç ayarlama yapmanız gerekecek yoksa hem tarayıcı arayüzü hem de web sayfaları karanlık moda geçiyor ki bu web sayfalarında sorunlara neden olabiliyor. Burada yapmanız gereken ayarlama internet://flags adresine gidip "Prefer Media Query Over Force Dark" seçeneğini aratmak ve bunu media query only seçip tarayıcıyı yeniden başlatmak. Sync özelliğinin bulunmaması da bu tarayının eksiklerinden. Tarayıcıyı Play Store'dan indirebilirsiniz.

7- Yandex Browser: Eklenti desteği ve güç tasarrufu özelliği olan tarayıcının sync özelliği var. Eğer güvenlik sebebiyle şifrelerinizi Yandex'e kaydetmek istemezseniz Bitwarden eklentisini kullanarak şifrelerinizi eşitleyebilirsiniz. Tarayıcının karanlık teması zayıf bulduğum yönlerinden zira sadece ana ekran arayüzü karanlık moda geçiyor ve ayarlar kısmı hala açık renk tema da kalıyor, özellikle gece telefon kullanırken gözleri baya rahatsız edebiliyor. Ublock eklentisini kullanmak için eklentinin geliştirici sürümünü indirmeniz gerekiyor; . Play Store'dan indirebilirsiniz.

8-Genel Reklam Engelleme: Chrome dahil, Brave ve Samsung Browser gibi tarayıcılarda direkt reklamları engellemek isterseniz 'i indirip kullanabilirsiniz. Modlanmış Premium versiyonu internette var ancak kullanımı ne kadar güvenli bilemiyorum zira bu uygulama tüm internet trafiğini kontrol ediyor. Premium versiyonunu uygun bir fiyatla almak isterseniz vpn ile Rusya'ya bağlanıp 225 lira olan premium versiyonu 75 lira gibi bir fiyata alarak üç cihaz da kullanabilirsiniz. Ayrıca Adguard çeviri yapanlara ve geliştiricilere ücretsiz lisans veriyor. Ben de 500 kelimelik bir çeviri yapıp ücretsiz lisansımı aldım. Root gerektirmiyor.

Ben İceraven kullanıyorum ve şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım, sıralamanın herhangi bir mantığı yok rastgele sıralanmıştır. Umarım yararlı bir konu olmuştur. Kalın sağlıcakla.
 

muratovsky

Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar
128
Çözümler
3
Puanları
150
Cihaz
Reno 4 Lite
Bence en iyi tarayıcı VIA tarayıcıdır.

Chrome'u da devre dışı bırakırsanız %10-15 batarya fazla gider.

 
R

ramooo19

Guest
Spam - Reklam
within 1 day, join
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Deryadeniz907

Ordinaryüs
Forum Ekibi
Yönetici
Mesajlar
666
Çözümler
7
Puanları
3,350
Cihaz
Reno 5 Lite
'la gidin bi reklamlı taze üyeler forumu rahat bırakın banı yersiniz oturursunuz böyle

Tarayıcı olarak opera browser ı tek geçerim listede bulunmaması ilginç olmuş
 

OPPO Türkiye

Saygıdeğer Üye
Banlandı
Mesajlar
396
Puanları
150
Cihaz
Diğer
@wittroc Size noluyor acaba sizde mi ban istiyorsunuz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst