• OPPO Forum'da reklam vermek için TIKLA!

Yazılım/donanım

laborant12717

Profesör
Aktif Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese selâm..birden merak ettim de sizce opponun marka değeri nedir.. yani diğer markalarla kıyaslarsak ... Zira oppo da baya iddialı olduğunu söylüyor ancak insanın aklına değişik şeyler gelmiyor değil mesela dün Huawei ile ilgili haberi okurken Kendi kendime dedim ki Huawei kısa süre içinde Kendi yazılımlarını kendi sistemlerini kurarken biz oppo kullanıcıları daha doğru düzgün tema uygulamasını kullanamıyoruz hemde Google sırtını bu kadar da dayayan bir marka olmasına rağmen... şimdi soru şu oppo iddialı olması durumunu hak ediyor mu.. gerçekten çok garip..objektif olalım ama hepimiz oppo kullanıyoruz netice de..

Moderatör tarafında düzenlendi:

yiitgven7x

.
Aktif Üye
Yazılımsal olarak iyi yanı sadece tasarımı ve kullanım kolaylığı diyebilirim, kötü yanları da var.
1. Güncelleme çok geç ulaşıyor.
2. Bu kadar geç almamıza rağmen yine de buglar içinde boğuluyoruz.
3. Ayrıca güncelleme testleri için saçma bir şekilde Avrupa dışlanıyor, oysaki fazla beta kullanıcılarından geri dönüş almak bugların daha kolay çözülmesine yol açar(Açık Beta testlerine bile katılamıyoruz).

Donanımsal olarak da kullandıkları işlemci markası MediaTek. Snapdragon gibi bir marka varken MediaTek'in saçma işlemcilerini bu telefonlara seçmek saçma. Zaten herhangi bir testte(tekli ve çoklu çekirdek, batarya ömrü vs.) Snapdragon markası genelde kazanan taraf oluyor. OPPO iddialı konusu doğrudur ama ne kadar sürer bilemem.

Telefonu aldığımda tasarım olarak gayet iyi buldum. Yazılımsal olarak bu kadar bug olduğunu bilmiyordum(ben fazla bug görmedim ama insanlar bu sorunlardan çok yakınıyor). Bir sonraki telefon seçiminde OPPO almayı düşünmüyorum.