Tartışma Reno2z ColorOS11'i yükleyen arkadaşlar buraya !!!

ERCAN ARICI

Ordinaryus
Uzman Üye
Mesajlar
516
Çözümler
5
Puanları
850
Cihaz
Reno 2Z
Kaza geçirmiştim eve geldim uyuyordum gözümü açtığımda güncelleme var bildirimi gördüm, dedim ki amaan saçma güvenlik güncellemesidir dedim bi girdim android 11 diyor ve indirmiş bile. Bu kazanın üstüne bir nebze mutluluk verdi. Sizlerde biliyorsunuz uzun zamandır bekliyorduk her gün kontrol ediyorduk.
Hemen yedekleme aldım güncellemeyi yükledim ve format attım telefona.
Çok hoşuma gitti açıkçası güzel özellikler gelmiş ayarlar uygulamasını kurcalarsanız biraz sizde göreceksiniz güzel işe yarar şeyler gelmiş.
Tek eleştirim şarjı çok çabuk bitiyor gibime geldi. Ama biraz aceleyle söylüyorum bunu ilerleyen günlerde şarj nasıl olacak göreceğim
Geçmiş olsun umarım bir şeyiniz yoktur.
 

Yusuf35

Taze Üye
Üye
Mesajlar
6
Puanları
0
Cihaz
Reno 2Z
Ayarlar / Kolaylaştırıcı Araçlar / Navigasyon seçeneği / Sanal Düğmeler' deki tuş düzenlerini gizleme seçeneği kaldırılmış aynı durumdan muzdarip olan var mı ?
 

Aslan

Üyecik
Üye
Mesajlar
36
Puanları
0
Cihaz
Reno 2Z
Kenar aydınlatmasını seçtikten sonra uygula diyor musunuz?
Uygula diye Bi şey yok ama sol üstte geri tuşuna basarak çıkıyorum direkt ana ekrana dönmüyorum.. Kilit ekran Bildirim ayarlarıyla alakalıdır belki diye onları da tek tek denedim sonuç aynı maalesef
Mesajlar birleştirildi:

Benim telefon da uygula diye bi seçenek yok direk uyguluyo kendisi sizde varsa uygulayın
Sizde çalışıyor mu kenar aydınlatması düzgün Bi şekilde kapalı ekran bildirimlerinde?
 

Gxlas

Taze Üye
Üye
Mesajlar
9
Puanları
0
Cihaz
AX7
Bieaz yavaşladı telefon bilginiz olsun isterseniz performans düzenlemesi yapıldıktan sonra yükleyin
 

ERCAN ARICI

Ordinaryus
Uzman Üye
Mesajlar
516
Çözümler
5
Puanları
850
Cihaz
Reno 2Z
Nerden indirdiniz acaba temayı?
Arkadaşlar Tema Mağazası var ve çalışıyor yazı karakterleri indirebiliyorum. nasıl yaptım onu çözebilirsem yazacağım.
Mesajlar birleştirildi:

Ekrana uzunca basın en altta duvar kağıtları, simgeler, yerleşim, wigedtler, geçişler diğer ekranı açılıyor. buradan duvar kağıtlarına dokunun ve açılan üç alt alta ekranda en altta bulunan diğere basın. buna tıkladığımızda statik duvar kağıtları altında da dinamik duvar kağıtları çıkıyor. en altta da Tema Mağazasını Aç butonu var buraya basınca Tema Maağazası açılıyor hem de Türkçe.
 
Son düzenleme:

yaka

Üyecik
Üye
Mesajlar
46
Çözümler
1
Puanları
50
Cihaz
Reno 2Z
Arkadaslar ilk izlenimlerim:
Telefon akici, kamera cok daha hizli aciliyor.
Ozellistirme adina cok fazla sey degismis diyemem.
Oyun performansi ciddi anlamda dusmus (clash of clans) ekran agliyor resmen oyun oynarken:)
Bildirim panelindeki renkleri degistirebilme, ambians bildirimleri falan hos olmus diyebilirim.
Hala da kurcalamaya devam
 

karaefe17

Üyecik
Üye
Mesajlar
39
Puanları
0
Cihaz
Reno 2Z
Hemen madde madde anlatayım

Görünüm ve geçiş efektleri:
- Görünümde ekstra süslü şeyler gelmiş. Renk simge AOD gibi detaylarda daha fazla seçenek var.
- Uygulamalar, menüler ve ekranlar arası geçişlerdeki efektler oldukça akıcı olmuş verdiği his yumuşak ve rahatlatıcı.
- Ekran kapalıyken gelen bildirimlerde kenar aydınlatması ve renk seçenekleri mükemmel derecede iyi
- Bildirim çekmecesinin aşağı gelişinde iki kademe iyi düşünülmüş. Float panel gibi hareket ediyor. İlk çekişte toggle'ları görürken ikinci çekişte bildirim çekmecesi yukarıdan saate alan açarak ekran ortasına oturuyor bu arada saat ve tarih de yukarıda görünüyor.
- Yazı tipi karakteri Oppo Sans'tan kurtarılmış nihayet. Okuması zor bir fonttu. Artık Roboto fonta geçilmiş. Okunması daha kolay ve bence daha elegan duruyor ekranda.

Performans ve Tepkisellik
- Şimdilik 2 saattir kullanıyorum ama yeni geliştirdikleri arayüz motorunun tepkisi 7.1'e göre çok çok daha iyi. Herhangi bir yere tıkladığınızda cevaptaki hızı ve zorlanmadan geçiş efektini oluşturup uygulamaya launch hızı mükemmel derecede güzel.
- Navigasyonlar butonlarını kaldırıp ekranı parmak hareketleri ile kontrol edenler bilir köşe ve kenarlarından ileri geri ana ekrana dön gibi komutlarda kör / algılamayan noktalar vardı. Artık tamamen sıfırlanmış. Her yerden gesture'leri algılıyor.
Mayıs güvenlik güncelleştirmesinden sonra ekran açık süresinde 1 buçuk saatlik bir düşüş olmuştu. Güncelleme tamamlandıktan sonra şarj yüzdem 68'di, 2 saatlik kurcalama ve testten sonra sadece yüzde 3'lük gerileme ile yüzde 65'e geldi.
- RAM kullanımı bayağı iyileştirilmiş 4.2 gb'ın üzerini göremezdim 7.1'de şimdi 5GB dolaylarında dolanıyor boştaki RAM. Arkada 9 tane uygulama hazırda bekletilmesine rağmen.
-Parmak izi okuyucusu son zamanlarda (parmak izini silip tekrar tanıtmama rağmen) algılamada zorlanıyordu. Nihayet o da hızlandı.

Ayarlar Menüsü
-Yenilikler ile birlikte ayarlar menüsünde de değişiklikler olmuş. Güvenlik ve Şifre olan menü Şifre ve Biyometrik Veriler olmuş, Ana Ekran ve Bildirim Çubuğu > Ana Ekran Kilit Ekranı ve Her Zaman Açık Ekran olarak güncellenmiş vb.
-Bu menüdeki ikonların rengini değiştirememek çok canımı sıkıyordu. Şimdi değiştirebiliyoruz. Kişiselleştirme menüsü içerisinden.
-Dijital Denge ve Ebeveyn Denetimleri menüsündeki grafikler toparlanmış. Ekran daha anlaşılır ve kullanıcı dostu.

Kamera - Fotoğraf ve Video
- Kamera uygulamasına ilk kez girildiğinde hint'ler (ipuçları) karşılıyor hemen kullanıcıyı bu iyi yapılmış çünkü ufak tefek dashboard değişiklikleri mevcut.
-AI iyileştirme yukarıdaki barda HDR seçeneğinin yanına alınmış kullanımı daha mı kolay daha mı zor emin olamadım.
Şimdilik gün ışığında ya da aydınlanmış ortamlarda denedim ama 5x zoomda aşırı noise (sensör gürültüsü) azaltılmış. Ayrıca oradaki 1x 2x 5x butonlarından herhangi birisine basılı tutup sürükleyince ara değerlerde seçilebiliyor. Eskiden de var mıydı bu özellik emin değilim. Bilenler aydınlatabilir.
- Şöyle bir bug var ultra geniş açıda beyazlarda magenta (mor) renge kayma var düzeltilmesi lazım.
- Oh be nihayet dediğim ise ColorOS 6'dan sonra düşen kamera kalitesi fark edilir şekilde iyileştirilmiş.

Yakınlık Sensörü ve Bazlama Suratlar
-Telefonda en baştan beri en sevmediği şey jiroskop ve yakınlık sensörünün birbirine bağlı çalışması. Telefon yere paralel hale geldikçe ekran görüşmeler sırasında kapanmıyordu. Bazlama suratlarda da (ben oluyorum bu) başka birisini arayabiliyordunuz görüşme sırasında Bu sorun hala devam ediyor :)

Bu mesajı yazmam 15 dk civarı sürdü. Arada WP mesajları okudum ve kısa bir görüşme yaptım hala yüzde 65. Sanırım güncellemenin en iyi yanı çılgın bir ekran açık süresi verebilecek olması. Tabii fark edemediğim bir bug ya da ugyulama optimizasyonu şarjı sömürmezse.

Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Herkese yeni yazılımları ile mutlu günler dilerim.
Okito is out!..
yok be arkadaslar ben cok önemli bir degisiklik maalesef göremedim
 
Üst