Tartışma Android 12, Wi-Fi şifrelerini yakındaki cihazlarla paylaşmanıza izin verecek.

Elif

Oppo Forum Yönetici
Forum Ekibi
Yönetici
Mesajlar
7,422
Çözümler
204
Puanları
3,350
Cihaz
Reno 2Z
Coloros 11 ve Android 11 bekleye duralım alanlarda alışmaya çalışırken Android 12'den bir yenilik haberleri gelmeye başladı.

Bakalım önümüzdeki günlerde Android 12 önizlemeler yayınlandığında ne gibi kolaylıklar sağlanacak bekliyelim görelim.


Android 12 tam olarak köşede değil, ancak gelecekteki işletim sisteminden ne bekleyeceğimizi söyleyen parçalar ve parçalar almak güzel. Örneğin, Wi-Fi şifrelerinin yakındaki payı, sahip olduğumuz en kötü "Birinci Dünya sorunlarından" birini bekleyen ve çözen yeni bir işlevselliktir.

Şu anda, Android 10 kullanıcıları ve üstü oluşturulan QR kodunu kullanarak Wi-Fi şifrelerini paylaşabilir. Android 12 ile bunu yapmak zorunda kalmazsınız. Şifre, bağlı olduğunuz ağın Wi-Fi şifresini paylaşmanıza izin veren yakındaki paylaşım özelliğine entegre edilecektir.

Bununla birlikte, yakındaki paylaşımın çalışması için, muhtemelen Android 12'de her iki cihaza da sahip olmanız gerekir ve sistemin ne tür bir protokol kullanacağı hala bilinmemektedir. Umarım, Android 12 geliştirici önizleme sürümü yaklaştığından, yakında daha fazlasını öğreneceğiz.
 

asK

-Kurucu-
Emekli Forum Kurucusu
Emekli
Mesajlar
1,332
Çözümler
20
Puanları
28,350
iOS'un geçen yılki güncellemeyle yaptığı adımı Google bir sene gecikmeli de olsa yapmaya karar vermiş. Gayet kullanışlı ve güzel bir özellik ama unutkanlık oluşmasına dikkat :)
 

kandas13

Profesör
Mesajlar
308
Çözümler
2
Puanları
150
Cihaz
Reno 4 Lite
İos'da severek kullanırdım. Android'de de bu seçeneği görmek aşırı hoşuma gitti.
 
Üst