Android'de WhatsApp fotoğraf ve videolarının kaybolma sorunu nasıl çözülür?

Elif

Oppo Forum Yönetici
Forum Ekibi
Yönetici
Mesajlar
7,409
Çözümler
204
Puanları
3,350
Cihaz
Reno 2Z
Android'de WhatsApp kullananlar fotoğraf ve videolarının kaybolduğundan şikayet etmeye başladı. Peki, bu sorun nasıl düzeltilir? İşte detaylar.


Android telefonlarda WhatsApp kullananlar ilginç bir şekilde sohbet içerisindeki fotoğraf ve videoların kaybolduğundan şikayet etmeye başladı. Yayınlanan son WhatsApp güncellemesinden sonra yaşanan bu sorunun nasıl çözüleceği belli oldu.

Popüler mesajlaşma platformunun Android'deki uygulaması, Android'in açık kaynak olmasından dolayı biraz sapıtmış gibi görünüyor. Çünkü uygulamanın fotoğraf ve videoları depolamadığı klasörün yeri WhatsApp tarafından değiştiriilmiş.


WhatsApp'ın klasör yolunu değiştiirmesine rağmen Android telefonlarda daha önce kayıtlı olan fotoğraf ve videolar taşınmamış.

İşte sorun da tam bu noktada baş gösteriyor.

Aşağıda paylaşacağımız adımları uygulayarak WhatsApp fotoğraf ve videolarınızı yeni klasöre taşıyabilir ve bunları uygulama üzerinden tekrardan görüntüleyebilirsiniz.


WhatsApp'ı kapatın.


Dosya yöneticisini açın ve şu klasörü açın:
/user/WhatsApp/media


Medya klasörünün içeriğini bu bölüme taşıyın:

/user/Android/Media/com.whatsapp/WhatsApp/Media


Bu işlemleri yaptıktan sonra WhatsApp'taki fotoğraf ve videolarınız geri gelecektir.


Bu sorun şimdilik belli başlı kullanıcıları etkilemiş gibi görünüyor. iOS tarafında şimdilik böyle bir sorunun olmadığını belirtelim.






Kaynak: teknolojioku.com
 
Üst