• OPPO Forum SATIŞTA TIKLA! iletişime geç.

Coloros 11.1 Güncellemesinde Ram Yükseltme Özelliği Geliyor

• Konbuyu başlatan !!*HAYALET*!!
  • Başlangıç tarihi

lextor

Yazar Üye
Üye
Forum puanı
28
Cihaz
Reno 5 Lite
Ekli dosyayı görüntüle 3437
Uzun süreli vadelerde elbette biraz sıkıntı yapar ama cihazların RAM yönetimi gayet iyi, durduk yere bu özelliği kullanmanın bir anlamı ve faydası yok. Ayrıca swap işlemlerinde ısınma olabiliyor. Verdiğim bilgiler ise yanlış değil hocam, sorgulamadan önce neyin doğru veya yanlış olduğunu araştırmanızı öneriyorum. Bende bilgisayar bilimciyim. Yukarıda olan yazıyı yazmak istemediğim için fotoğraf olarak ekledim.
Güzel ve yineliyorum hiçbir zararı olmayan bir yöntem hocam :)

Saygılar.

xeansh

Yeni Üye
Üye
Forum puanı
4
Cihaz
Reno 4 Lite
Cihazın Ayarlar-Telefon Hakkında kısmına giriniz.

Ram bilgisi yazan yerde +3 veya +5 gb şeklinde kırmızı yazı vardır.Orayı tıkladığınızda Ram genişletme diye bir ekran açılacaktır.Oradan 2,3 veya 5 seçip sonrasında 1 defa cihazı kapatıp açmanız yeterlidir...
Haziranda almışsınız bu güncellemeyi ben de aldım ama yazılım güncellenme tarihi 2021.05.27. Bana neden Haziran güncellemesi gelmedi? Bu tarihte aldığım güncelleme de ColorOS 11 ama bu özellik yok yardımcı olur musunuz?

Dudem

Yeni Üye
Üye
Forum puanı
1
Cihaz
A72
ColorOS11 aldıysanız telefon hakkında bölümünde ram 8gb olan kısma basınızn ekran açılacak ram genişletmeye dair bakınız.
Cloros11.1 kullanıyorum. 4gb. Olarak görüyorum. Fakat o kısma bastığım zaman herhangi bir yüksetme penceresi açılmıyor..

Elif

Oppo Forum Yönetici
Forum Ekibi
Yönetici
Forum puanı
2,330
Cihaz
Reno 2Z
Cloros11.1 kullanıyorum. 4gb. Olarak görüyorum. Fakat o kısma bastığım zaman herhangi bir yüksetme penceresi açılmıyor..
Bazı modellerde bulunmuyor maalesef. ColorOS11 gelsede bu özellik gelmemiş oluyor.

aydın34

Üyecik
Üye
Forum puanı
3
Cihaz
Reno 4 Lite
Cihazım OppoReno4lite Bende şimdi güncelledim dediğiniz yere baktım bir şey olmadı